,

Charlotte Kalla släpper nagellack baserat på karriären

Genom att kombinera siffror från Charlotte Kallas karriär fick OS-stjärnan och Kronans Apotek fram en särskild sifferkombination – en så kallad hexadecimal – som utgör färgen på ett nytt, hållbart nagellack. Nagellacket #166c22 är framtaget av en svensk kemist och är fritt från de gifter som traditionella nagellack innehåller. ”Nu är det mina händer och fötters tur att skina”, säger Charlotte Kalla, som nyligen avslutade sin skidkarriär. 

9 OS-medaljer. 13 VM-medaljer. 53 SM-medaljer. 1 seger i Tour de Ski. 59 individuella pallplatser i världscupen och 15 i lag. 7 juniora medaljer. Addera några av höjdpunkterna från Charlotte Kallas karriär och siffran landar på 166. Genom att lägga till ett C (som i Charlotte) samt 22 (som i året då Charlotte lade skidkarriären på hyllan) fick Kronans Apotek och Charlotte Kalla fram sifferkombinationen #166c22. 

Denna hexadecimal representerar – passande nog – en mörkt grön färg. 

– Färgen är fantastisk, det här nagellacket är en verklig hyllning till miljön, naturen och skogen. Men det är också ett tack till mina händer och fötter som länge försummades på grund av min karriär. Nu är det deras tur att skina”, säger Charlotte Kalla. 

Inga giftiga ämnen
Charlotte Kalla har sedan tidigare ett samarbete med Kronans Apotek, där de tillsammans utvecklat kvalitetsprodukter med fokus på hållbar hudvård. Nagellacket #166c22 utgör inget undantag. Lacket är framtaget av svenska kemiingenjören och uppfinnaren Eric Anderson, vars företag producerar nagellack som är skonsamma mot miljön. Huvudingrediensen, cellulosa, kommer från skogens träd och receptet är byggt på ett minimalt antal kemiska komponenter. 

– Vi gillade verkligen tanken på att komplettera Charlottes övriga hand- och fotvårsartiklar med ett snyggt och kvalitativt nagellack. Vi är otroligt glada att vi, tillsammans med Charlotte, nu kan erbjuda ett nagellack som liksom hennes övriga produkter visar omtanke både för människor och natur, säger Linda Wakeham, Lead PR, Strategy and Relations på Kronans Apotek. 

#166c22 är en limiterad produkt som säljs via Kronans Apoteks webbshop från och med 7 november. En flaska innehåller 8 ml nagellack och kostar 119 kronor. 

För prover och/eller mer information, kontakta: 
Linda Wakeham, Kronans Apotek
Mob: 0730-2830303, Email: linda.wakeham@kronansapotek.se

Höjdpunkter från Charlotte Kallas karriär: 

1.Sixten Jernbergpriset (2007)
2. Jerringpriset (2008)
3.Victoriastipendiet (2010)
4. Årets kvinnliga idrottare (2010)
5. Årets lag (2011)
6. Svenska Dagbladets guldmedalj (2014)
7. Holmenkollenmedaljen (2018)
8. Teknologie hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet (2020)
9. Vinst i Kungsledenrännet, ett 80 km långt skidlopp mellan Hemavan och Ammarnäs