,

Premiär för basket- och kultursatsningen SummerHoops i Mölndal

I sommar blir det full fart på Åby näridrottsplats då SummerHoops intar området. Under 4 veckor anordnas allt från baskettureningar, läsutmaningar, workshops och teater. Aktiviteterna riktar sig särskilt till barn och unga, men alla är välkomna. – Vi hoppas att SummerHoops blir sommarens mötespunkt där alla kan prova på nya aktiviteter och träffa kompisar, säger Lina Eriksson, fritidsledare på Mölndals stad ​​och kommunens samordnare för SummerHoops.

SummerHoops är aktivitetssatsningen som kombinerar sport och kultur. Syftet med satsningen är att kunna erbjuda barn och unga i Mölndal en rolig sommar fylld med aktiviteter, men också att bidra till meningsfull fritid och inspirera till läsning och det skrivna ordet. 

– Basket och böcker är en toppenbra kombination. Det främjar hälsa, ger en nyckel till framtiden och skapar nya möten. Du kanske kommer dit för att spela basket men får chansen att testa nya saker och upptäcka nya intressen. Jag tror att många fina sommarlovsminnen kommer skapas på SummerHoops i sommar, säger Lina Eriksson, fritidsledare på Mölndals stad ​​och kommunens samordnare för SummerHoops. 

SummerHoops anordnas i samarbete med Mölndals stad, och görs i samverkan med Bonnierförlagen, Polisen, lokala föreningar och näringsliv. Genom samverkan är syftet att bygga värdefulla relationer samt att kunna erbjuda besökarna en så bred palett av aktiviteter som möjligt. Genom initiativet skapas också flera jobbmöjligheter för lokala ungdomar som erbjuds sommarjobb och feriearbete genom kommunen. 

– Det känns fantastiskt roligt att SummerHoops anordnas i Mölndal i sommar och att vi, som en del av vårt sommarlovsprogram, kan fylla hela sommarlovet med meningsfulla aktiviteter. Många familjer spenderar sina somrar på hemmaplan och då känns det viktigt att kunna erbjuda något för alla, säger Annika Stedner, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndals stad. 

Under fyra veckor håller SummerHoops öppet på Åby mötesplats med invigning den 18 juli kl 16.00. Invigningen kommer bland annat att bjuda på basketturnering, DJ och tävlingar med fina priser. Samtliga aktiviteter på SummerHoops är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan. 

Om SummerHoops
SummerHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter. SummerHoops är ett samarbete mellan Mölndals stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Polisen, Mölndalsbostäder och Husvärden.

SummerHoops är baserat på näridrottsplatsen vid Mötesplats Åby, Katrinebergsgatan 6 i Mölndal. 

SummerHoops håller öppet från 18 juli till 13 augusti och öppettiderna är kl.12–20 på vardagar och kl.15–21 på lördagar. 

Läs mer på summerhoops.se och på sociala medier @SummerHoops_SWE.

Kontaktpersoner
Projektledare SummerHoops: Jessica Wirström, jessica@hakanson-united.se , 072 177 34 38
Fritidsledare och samordnare för SummerHoops i Mölndals stad: Lina Eriksson, lina.eriksson@molndal.se , 070-144 59 32