,

Gratis padel för seniorer i Padel Uniteds nya satsning

2021-06-16 

Gratis padel för alla över 70 år! Detta är nu möjligt tack vare ett samarbete mellan Padel United och SPF (Sveriges Pensionärsförening). Satsningen kallas Padel+ och riktar sig till seniorer som vill testa på padel som sport.

I samband med pandemin har många av samhällets seniorer sett sin vardag begränsas och många aktiviteter har försvunnit. Behovet att förebygga både psykisk och fysisk ohälsa bland personer över 70 år ökar. Det är med den bakgrunden som initiativet Padel+ kom till och i samarbetet mellan Padel United och SPF vill man ge landets seniorer fler möjligheter till fysisk aktivitet och socialt umgänge. Ritva Elg, vice ordförande SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet ser positivt på samarbetet som redan är succé bland medlemmarna. 

– Vi gick ut med ett mail till våra medlemmar och det blev napp direkt. Redan efter första dagen hade ca 125 medlemmar anmält sig för speltider! Många av våra medlemmar har levt isolerade länge under pandemin. Nu börjar vi vara full-vaccinerade och kan starta upp med aktiviteter igen – både i föreningarna och privat. Vi har många aktiva medlemmar, som är måna om sin hälsa. Nyfikenhet på nyheter finns. Padel är den nya innesporten och den passar många av oss. Vi hoppas på en fortsättning med samarbete i någon form med Padel+ efter sommaren, säger Ritva Elg, vice ordförande SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet 

Padel+ är ytterligare ett kliv från Padel United i riktningen att göra padel som sport inkluderande och tillgänglig för alla. I samarbete med SPF erbjuds gratis padel på utvalda tider och utvalda hallar för seniorer i Stockholm med omnejd, men tanken är att även kunna erbjuda Padel+ i andra delar av landet framöver. Padel United grundades av bröderna Markus och Rikard Hellqvist våren 2020 och har under kort tid etablerat flertalet hallar och banor runt om i Sverige. Markus Hellqvist ser nu fram emot att se fler seniorer i hallarna:

– Under devisen ”Sveriges största Padelhjärta” har vi bestämt oss för att göra padel till en fantastisk upplevelse för alla och det inkluderar såklart seniorer. Har man en verksamhet som Padel United så känns det självklart att i det här läget erbjuda det lilla extra. Aktiva seniorer som fått sitt utrymme begränsat under lång tid, nu kan vi ge något tillbaka.

Padel+ är igång hela juni varje måndag kl.10-12 med gratistider för seniorer på Padel Uniteds anläggningar runt om i Stockholm. Racket och boll finns i hallarna så det är bara att dyka upp i oömma kläder och köra. Padel Uniteds personal och tränare finns på plats för att stötta med träningstips och informera om hur padelsporten fungerar.

Presskontakt:
Jonna Holmgren, Håkanson United
070-888 05 02
jonna@hakanson-united.se