,

Fyra OS-hjältar släpper gemensam podcast

Den 16 november släpps premiäravsnittet av “Vinterpasset”. En ny podcast med de folkkära OS-hjältarna Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Hanna Öberg och Elvira Öberg i huvudrollerna. Under ledning av den rikskända radiorösten Kjell Eriksson kommer lyssnarna att bjudas på exklusiva inblickar i stjärnornas liv bakom kulisserna på skidtouren.

Intresset för längdskidåkning och skidskytte når ständigt nya höjder. Varje vecka under tävlingssäsongen sitter ca 1,7 miljoner svenskar bänkade framför SVT:s Vinterstudion och Viaplay Vinter för att följa våra svenska skidstjärnor i med- och motgångar.

“Det finns ett enormt intresse och nyfikenhet på att få veta mer om vintersport och om oss skidåkare. Vi kände att det saknas en podd där alla som gillar vintersport får en direkt inblick i sporten, där vi kan dela med oss av våra olika erfarenheter och upplevelser. För mig som har avslutat min aktiva karriär blir det väldigt roligt att fortsatt vara en del av den här spännande världen”

– Charlotte Kalla

Vinterpasset kommer att bjuda på samtal och inslag från veckan som gått ute på touren med de senaste nyheterna och snackisarna. Man kommer också att bjudas på samtalsämnen som skidåkarna brinner för, förutom träning, tävling och resultat. En och annan gäst från vintersportvärlden kommer också dyka upp och förgylla podden.

“Du som lyssnar kommer att få följa med bakom kulisserna och lära känna oss bättre. Jag har poddat tidigare och tycker att det är ett väldigt roligt format, det blir ett sätt att få prata av sig om det som händer i våra liv, både på och utanför tävling.”

– Hanna Öberg

Den rutinerade programledaren Kjell Eriksson, som huserat i de flesta radiokanaler genom åren bl.a. Morgonpasset i P3, Radio Stockholm och Vakna med The Voice, kommer att guida samtalen med vinterstjärnorna och föra lyssnarna närmare den spännande värld som är dessa idrottares vardag.

“Jag kommer att vara lyssnarnas röst i den här podden. Min kroniska nyfikenhet brukar göra att jag aldrig räds att ställa de dumma frågorna som alla tänker men ingen vågar fråga. Jag älskar snö och har alltid varit så fascinerad av längdskidåkning som är en stor del av folksjälen, så uppdraget känns ärofyllt!”

– Kjell Eriksson

Vinterpasset har premiär 16 november och kommer att sändas i 20 avsnitt under vintersäsongen 2023/2024. Podden kommer att finnas tillgänglig på alla stora podcastplattformar, såsom Spotify och Apple Podcasts. Bakom satsningen står skidstjärnorna tillsammans med Håkanson United och Bonnier News Brand Studio.

Läs mer om Vinterpasset på vinterpasset.se

Kontakt Håkanson United:
Olle Håkanson, olle@hakanson-united.se

Mediaförfrågningar:
Torbjörn Nordvall, torbjorn.nordvall61@gmail.com