,

Loka Heroes bjuder till rullstolsbasketläger för barn och unga

Pressmeddelande 16 november 2022

Bland rullstolsburna barn och ungdomar är det bara en av tio som idrottar. Det vill Loka Heroes och Svensk Basket ändra på med det nationella initiativet Ballers on Wheels som sprider sig över landet. Sedan initiativet startade 2020 har antalet rullstolsbasketlag fördubblats och nu bjuds lagen in till Ballers on Wheels Camp – en hel helg med rullstolsbasket i Nacka!  

Helgen den 18–19 november arrangeras Ballers on Wheels Camp i Tollare Bollhall i Nacka. Här möts juniora rullstolsbasketspelare från hela landet för två dagar fullspäckade av rullstolsbasket, föreläsning, gemenskap och för att heja på matcher i Svenska Rullstolsbasketligan. 

– Ett av de långsiktiga målen med Ballers on Wheels är att få i gång Sveriges första rullstolsbasketliga för barn och unga. Vi har haft en positiv utveckling och nu kan vi, tillsammans med Loka Heroes, bjuda in 8 rullstolsbasketlag till Ballers on Wheels Camp! Det blir en hel helg där lagen får spela matcher, får massa inspiration och träffa kompisar, berättar Mats Elsnitz, projektledare på Svenska Basketbollförbundet. 

Idrott ska vara tillgängligt för alla, men för de som använder rullstol är förutsättningarna annorlunda. Initiativet Ballers on Wheels syftar till att alla ska ha samma möjligheter att idrotta, oavsett förutsättningar. På Ballers on Wheels Camp är alla välkomna, oavsett om du tillhör ett rullstolsbasketlag eller vill testa för första gången, eller om du använder rullstol till vardags eller inte. 

– Alla i min familj spelar basket, jag och min bror försökte spela tillsammans men det gick inte riktigt när jag satt och han stod. Nu har vi båda spelat i rullstolslaget, och det är väldigt kul att kunna göra något ihop på lika villkor!, berättar Niko, spelare i AIK Rullstol Junior. 

Ballers on Wheels Camp, 19-20 november i Tollare Bollhall, Nacka
Öppna prova-på träningar 19/11 kl 14.00-15.45 och 20/11 kl 9.00-11.00.
Lägret är helt kostnadsfritt och det finns sportrullstolar att låna på plats. 
Anmäl gärna ditt intresse till Carina Forell senast 18/11: carina.forell@basket.se

Om Loka Heroes
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport, därför tror vi på att basket kan göra skillnad inom två av samhällets stora utmaningar – hälsa och mångfald. Loka Heroes stöttar Heroes med finansiering, kunskap, utrustning, nätverk och kommunikation att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. 

Läs mer på lokaheroes.se eller på facebook.com/lokaheroes

Presschef Spendrups: Rose–Marie Hertzman, Rose-Marie.Hertzman@spendrups.se, 0708-95 25 67

Marknadschef Loka: Anna-Stina Hallberg, anna-stina.hallberg@spendrups.se,
070 202 92 17

Projektledare SBBF: Mats Elsnitz, mats.elsnitz@basket.se, 070-676 45 20

Om Loka
Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier. 

Om Svensk Basket
En gränslös gemenskap där en livslång passion skapar vinnare för livet. Så lyder vår vision och vi ska ta oss dit på sättet vi är. Se hela människan, våga ta ställning och se olikheter som nycklar till framgång. I Svensk Basket är vi över 100 000 medlemmar och 37 000 spelare som finns över hela landet. Vi är den fjärde mest populära sporten i Sverige bland ungdomar.